Om Koreansk hudpleie

Koreansk Kosmetikk og hudpleie serie fra Klairs

Hvorfor er dette blitt så populært?

Koreansk kosmetikk, KK produkter eller K-beauty, du har sikker hørt om det. Skjønnhet har blitt en industri i Sør Korea og ble i utgangspunktet bygget opp da koreanske kvinner gjennom tidene har vært over gjennomsnittet opptatt av å ta vare på huden sin og etterspørselen har vært stor. Man kan si at Sør-Koreanske damer er ganske kravstore når det kommer til kvaliteten på hudpleie. For å tilfredsstille disse behovene må produktene være de beste. Hudpleierutinen til koreanske kvinner kan bestå av 10-18 produkter hver dag. Kanskje du allerede har hørt om den omfattende renserutinen? Koreanske kvinner bruker i snitt syv ganger mer på hudpleie enn vestlige kvinner, dette fordi det største tegnet på skjønnhet gjennom tidene har vært en plettfri, sunn og glødende hud. Den store forskjellen på Koreansk hudpleie og vestlig hudpleie er at vi i vesten ofte ikke gjør noe med problemene før de oppstår, som f.eks. rynker eller akne. I Sør Korea er hudpleie en del av livsstilen og de starter tidlig, ofte som barn. Mottoet er at det aldri er for tidlig å starte, og fokuset er å handle før problemene oppstår. En stor del av den asiatiske filosofien handler om å gjøre preventive tiltak i stedet for å skulle reversere tegn på aldring slik vi i den vestlige delen av verden er vant med. For Koreanerne er hudpleie noe de tar like for gitt som det å pusse tennene.

Eksport av Koreansk Kosmetikk og Hudpleie

Sør Korea har veldig få naturressurser som olje, gass og mineraler. De har derimot et enormt utvalg av hudpleieprodukter. Disse produktene er i ferd med å bli, i tillegg til elektronikk og biler, et av Sør Koreas største eksport områder, ifølge New York Times. «Korea er alltid på utkikk etter nye produkter å eksportere, og nå er det skjønnhetsproduktene deres som er i ferd med å ta verden med storm» sier Charlotte Cho, ekspert på koreansk kosmetikk og forfatter av boken «The little Book of Skin Care». I 2015 eksporterte Sør Korea skjønnhets produkter for over $ 1.067 billion ifølge The Korean Pharmaceutical Traders Association. I USA har koreansk hudpleie og koreansk kosmetikk eksplodert i popularitet, og det er det tredje største eksportmarkedet for Sør Korea. Denne trenden er også i ferd med å innta Europa og Norge for fullt.

Myndighetene hjelper til

Sør Korea får god hjelp av myndighetene til å utvikle produkter ved å investere i skjønnhetsteknologi og ved å fjerne skatter ved eksport for bedrifter i Sør Korea. Det er rundt 10 000 forskjellige merker innen skjønnhetsprodukter i landet, et enormt tall med tanke på at landets størrelse er ¼ del av Norge. Hudpleieekspert Peter Thomas Roth sier at tidligere ble Frankrike sett på som den globale lederen av skjønnhet, men nå er alles øyne rettet mot Korea siden de ikke er redde for å prøve ut nye og virkningsfulle ingredienser i produktene sine. Koreanske hudpleieprodukter blir sett på som det mest høyteknologiske man kan få tak i av de fleste kosmetiske eksperterVirkningsfulle ingredienser

Kanskje du har prøvd koreansk kosmetikk uten å vite om det? Du kjenner sikkert til både BB creamen og CC creamen som ble introdusert i det vestlige markedet for bare noen år siden. I Korea har de derimot benyttet disse produktene i en årrekke. Sør Korea er ikke redde for å prøve ut nye, virkningsfulle og aktive ingredienser i en høyere konsentrasjon, og de skal være naturlige fra planter eller dyr. Koreanerne elsker å bruke naturlige ingredienser som grønn te, bambus, sevje, gjær, avokado og honning, men også ingredienser som for oss kan virke veldig spesielt som bivoks, snegleslim og hesteolje. De holder seg unna harde kjemikaler og fokuserer på naturlige ingredienser som fukter og behandler huden. For enkelte produkter tar det kun 6 uker fra utvikling til produksjon! Stikkord er høy solfaktor, eksfolierende egenskaper og naturlige ingredienser. Dette er grunnen til at Koreansk hudpleie sies å ha et forsprang på 10-12 år sammenlignet med vestlig hudpleie.

Den koreanske hudpleie-rutinen

Koreanske kvinner har den mest sammensatte hudpleie-rutinen i verden. En god renserutine gjør underverker for huden din.

Kort fortalt innebærer denne:

 • Oljerens, første steg i dobbeltrens-metoden. Ikke bli skremt av at det er «olje» i ordet. Dette trinnet hjelper for alle hudtyper inkludert de som er utsatt for acne og fet hud. Et oljebasert produkt forebygger urenheter og løser opp sminke og solkrem.
 • Eksfoliering (skrubb) : Dette er et steg du kan gjøre 1-2 ganger i uken. Fjerner døde hudceller, renser godt i porene og etterlater en sikemyk hud.
 • Toner : Påføres etter du har renset eller skrubbet huden. Koreanske tonere fokuserer på å fukte huden og gjøre den klar for å bedre absorbere de andre produktene i hudpleierutinen. Påføres med bomullspads for et lett eksfoliering av huden.
 • Serum/ Essence: Etter du har tonet er huden din klar for essence. Dette er et flytende produkt som er laget med ingredienser som lysner hudtonen din ved at hudcellene fornyes. På kveldstid kan man gjerne bruke et C-vitamin serum som i tillegg reduserer fine linjer og arr.
 • Ampoule : Dette er som en tykkere versjon av essensen og den er proppfull av ingredienser som hjelper for hudskader enten det er å fylle fine linjer, ved å passe på at huden er hydrert eller redusere synligheten av pigmenter gjennom hudfornyelse.
 • Sheet mask: Kanskje det mest ikoniske og lett gjenkjennelige steget i den koreanske hudpleien. Du kan gjøre dette en eller to ganger i uken. Som navnet sier er det en maske som du har på i ca 20 minutter eller til masken har tørket. De er laget av bomull som har blitt gjennomvåt av serum og essences. Klairs masker gir en fukt boost til huden og inneholder hyaluronsyre som reduserer fine linjer. Masken skal ikke skylles av, og brukes fortrinnsvis på kvelden.
 • Øyekrem: Huden rundt øynene er spesielt tynn og utsatt, så her vil du bruke en rikere krem enn for resten av ansiktet. Bruk en «tappende» bevegelse ved påføring i stedet for en gnikkende for å unngå at huden blir strukket.
 • Emulusion: Dette er en lettere fuktighetskrem som jobber med å trenge igjennom huden og fukte på et dypere nivå. Den er ofte flytende eller kremet konsistens.
 • Sleeping pack eller nattkrem: Dette er den mest mykgjørende eller mest kremete produktet i rutinen. Du påfører dette til slutt fordi den er så tykk at den ville forhindret resten av produktene med å bli absorbert i huden. Huden blir fuktet der og da, men også gjennom natten med ingredienser som holder på fuktigheten.
 • Solkrem: Koreansk solkrem er på ingen måte tilsvarende den vi får kjøpt i vesten. De fleste koreanere bruker høy solfaktor hver dag for å unngå solskader og pigmenteringer i huden. Solkrem skal være lett og trekke raskt inn i huden og skal ikke føles klissete. I tillegg til beskyttelse mot sola skal den også pleie huden.
 • BB- cream/ CC- cream / BB cuhsion: Det finnes mange ulike typer, så her er det bare å velge etter ønsket dekningsgrad. Kremene inneholder gode ingredienser og dekker generelt litt bedre enn de vestlige typene. Kan brukes alene, eller som grunnlag under fondation eller pudder. Cushion skal påføres med «tappe» bevegelser, ikke strykes på huden.

Phu! Hørtes dette mye ut?
Les videre for å se hvordan klairs gjør det samme for huden din, men med færre produkter og en langt enklere rutine.
Koreansk Kosmetikk og hudpleie serie fra Klairs

Hvorfor bruke Koreansk kosmetikk?

Med de omfattende renserutinene er målet å ha en så sunn og frisk hud at du nesten ikke trenger sminke. Sminken skal inneholde naturlige naturlige ingredienser og virke pleiende for huden. BB cream og BB Cuhsion er gode eksempler (en slags flytende kompakt foundation som ligger i en svamplignende pute). Disse produktene har vært et «must» i enhver koreansk kvinnes make- up bag lenge før vi her til lands i det hele tatt har hørt om navnet. Du skal kunne påføre makeup lag på lag og ikke som en heldekkende maske. Huden skal næres og pleies og selvfølgelig inneholde høy solfaktor.

Koreansk kosmetikk og hudpleie i Norge

Vi har alltid vært interessert i kosmetikk og hudpleie og fulgt med på trender i både blogger, magasiner og media. Koreansk kosmetikk og hudpleie fanget tidlig vår interesse på grunn av de spennende ingrediensene og forskning på feltet. Da Susanne gikk gravid fikk hun hudsykdommen perioral dermatitt, som ga henne nupper og rødhet i ansiktet. Etter å ha fått antibiotika fra legen for å behandle det, måtte hun kaste alle hudpleieproduktene hun hadde på baderomhylla siden den sensitive huden hennes gjorde at hun reagerte på dem. Hun gikk på apoteket for å finne nye og trygge produkter uten parabener og alkohol, men syntes utvalget var dårlig.
Etter å ha søkt rundt på nettet kom hun over det koreansk skjønnhetsmerket Klairs som kun inneholdt naturlige ingredienser, og var uten alkohol, parabener og kunstige fargestoffer. Det gjorde at det passet for den sensitive huden hennes og hudpleieserien ble raskt en favoritt. Hun anbefalte det til søsteren Helene, som likte produktene like godt. Klairs er en serie som utmerket seg og skilte seg ut ved at produktene er multifunkskjonelle og dermed ikke like tidkrevende som andre koreanske hudpleieserier er. I en hektisk hverdag er det ikke alle som har tid til en så omfattende renserutine.
Fokuset på naturlige ingredienser samt at produktene ikke er testet på dyr var også en viktig faktor.

Produktserien Klairs hadde i tillegg høy score og fikk svært gode tilbakemeldinger fra forbrukere. Mange av produktene i serien var også kåret til best i test. Det er ikke bare i Sør- Korea Klairs har fått oppmerksomhet, britiske Vouge har flere ganger skrevet om produktene fra det koreanske merket.
Vi tenkte at når et produkt i hudpleiens mekka blir kåret til best i test hadde det vært veldig fint å ha mulighet til å kjøpe dette i Norge. Vi har lagt merke til at det har vært stor etterspørsel om å få koreansk kosmetikk og hudpleie for salg i Norge og kunne ikke vente på at andre skulle gjøre noe med det. Vi ville være de første i Norge med en koreansk hudpleieserie. Etter mange eposter og forhandlinger med hovedkontoret i Sør Korea fikk vi til slutt agenturet på Klairs i Norge.

Nettbutikk med fokus på Koreansk Kosmetikk

Vi åpnet nettbutikken klairs.no høsten 2016 og selger koreansk hudpleie til fornøyde kunder over hele landet. Gode tilbakemeldinger fra kunder er det som gir oss energi. Når vi ser at kunder som har bestilt ett eller to produkter kommer tilbake og kjøper hele serien, blir vi veldig glade. Det føles godt å tilby gode produkter og være trygg på kvaliteten. Vi har siden oppstarten hatt mottoet «Vi vil ikke selge noe vi ikke ville solgt til vår beste venn». Slikt blir det fornøyde kunder av.

Vi håper du blir like fornøyd som oss!

Les mer om den Koreanske hudpleie rutinen
Les mer om Koreansk hudpleie for akkurat din hudtype
Spørsmål og svar om Koreansk hudpleie

Gå rett til våre produkter her
Soel AS - Lahelleveien 8, 3140 Nøtterøy | Org.nr. NO 917151970 

Tlf: 95362116 / 95339099 | kundeservice@soel.no

DIBS - Payments made easy