Nøkkelingrediensene i Koreansk kosmetikk
Utskriftsvennlig versjon

Forklaring på noen av nøkkelingrediensene i Koreansk kosmetikk og hudpleie:

Hva er AHA?

AHA er en forkortelse for alfahydroksysyre, en hudpleieingrediens kjent for sine pleiende og aldringshemmende egenskaper. Denne syren finnes naturlig i mange typer frukt og forekommer også i kroppen vår. En annen vanlig betegnelse er AHA eller fruktsyrer. Det finnes mange forskjellige typer AHA, for eksempel melkesyre eller sitronsyre.
AHA har evnen til å frigjøre døde og tørre hudceller ytterst i det øverste hudlaget slik at eksfolieringsprosessen stimuleres. Den friske og nye huden som ligger under får kommer fram. Huden blir lysere, mykere og mer jevn. Huden har en naturlig syklus som fornyer huden, men med årene går denne prosessen langsommere. AHA bidrar til å normalisere cellefornyelsen samtidig som en rekke andre forhold i huden forbedres. Resultatet er en hud med yngre og sunnere utstråling. Manuka Honey & Cocho Body Soap (Til bruk i både ansikt og på kroppen) inneholder AHA.

Hva er C-vitamin?

C-vitamin brukes mer og mer som nøkkelingrediens i acne behandlig. Med en større dose c-vitamin økes hudens collagen nivå, frie radikaler motarbeides, huden fornyes raskere og pigmentskader og arr etter akne forminskes. En av de aller viktigste vitaminene for huden vår er vitamin c og den har super virkning på både ung og eldre hud. Frie radikaler forårsaker av blant annet forurensning og uv stråler fra solen skader arvematerialet i huden vår. C-vitamin er et kraftig antisoksidant som beskytter huden nettopp mot disse frie radiakalene. C-vitamin booster kollagen produksjonen og hjelper til med å beskytte kollagenet. Både kollagen og elastin er bindevevsproteiner i huden som hjelper til med å holde den fast og fyldig.
Fra en artikkel skrevet av Pumori Saokar for Indian Dermatology online journal fastslås det at c-vitamin behandler og forhindrer pigmenteringer og aldring i huden.
C-vitamin motvirker pigmentflekker ved at den hemmer et emzym som er ansvaring for dannelsen av pigmentet melanin, sier Kjersi Johansen (Cand. Scient og Nordisk fagsjef hos dermanor) Ved jenlig bruk vil c-vitamin forebygge og bedre brune pigmentflekker, legger hun til.
I tillegg til den oppstrammende og lysnende effekten, reduserer også vitaminet både arr og ujevn hudfarge. Huden vil se mer ungdommelig ut med en blankere overflate. Du kan faktisk også få en bedre beskyttelse mot solen ved å påføre c-vitamin under solkrem. C-vitamin passer ekstra godt for de som føler at huden er matt og livløs.

Hva er Hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er en sammensetning av to ulike disakkarider, sukkerstoffer som binder store mengder fuktighet. Hyalorunsyre kan binde mer vann i huden enn noen annen fuktighetsfaktor og har derfor en unik evne til å binde hudens fuktighet. En gjennomsnittlig person på ca 70 kg har ca 15 gram hyaluronsyre i kroppen. En tredjedel av dette brytes ned og reproduseres daglig. Virkestoffet fungerer som et smøremiddel som gir huden form, volum og øker evnen til å holde på fuktighet. Mengden hyaluronsyre avtar med alderen. Dette reduserer hudens evne til å holde på vann, og medfører volumtap i huden og påfølgende rynkedannelse og andre aldringstegn. Hyaluronsyre er en nøkkelingrediens i flere av Klairs sine produkter.

Soel AS - Lahelleveien 8, 3140 Nøtterøy | Org.nr. NO 917151970 

Tlf: 95362116 / 95339099 | kundeservice@klairs.no

DIBS - Payments made easy